Ще има ли драматични обрати в битката на втория тур?

„Имаше 12 пункта разлика от момента, в който обявиха Цачева за кандидат на ГЕРБ за президент. Значи всяка седмица тя е губила по 3% от избирателите си. Когато Борисов се оказа лице в лице с това обещание за оставка на кабинета при загуба на неговия кандидат на първи тур, това е като да смениш треньора по средата на мача. Според мен е трудно мачът да се обърне. Причината никога не се е случвало разликата да се промени при гласуването на втория тур”, коментира в студиото на „Здравей, България” социологът от „Галъп интернешънъл” Андрей Райчев.

А Вие за кого ще гласувате на балотажа? Отговорете на анкетата ни ТУК.

„Първите двама устойчиво падат под 50%.Сигурното, което знаем е апелът на Карадайъ за подкрепа на ген. Радев. При това положение имаме доста сериозен електорат на партията ДПС. Националистите са склонни да отидат към Радев. Дали това ще стане, предстои да видим”, коментира Боряна Димитрова, социолог от „Алфа Рисърч”.

По думите ѝ предстои да се видят и апели на личностно равнище, а не на партии за подкрепа към Цачева и Радев. Дали обаче ще се промени процентовата разлика между двамата кандидати за президент, които отиват на балотаж?

„Кого ще изберат патриотите – послушника на Меркел или български генерал? Мен, ако питате, това предвещава изборът”, добави още социологът от „Галъп интернешънъл” Андрей Райчев.

Целия разговор гледайте във видеото.