Правителството не е подало оставка, защото е преценило, че се е провалило в политиките си, каза Тома Биков

По темата

„Борисов трябваше да си подаде оставката и по-рано даже”. Така Антон Кутев от БСП коментира в извънредното студио на NOVA решението на министър-председателя да се оттегли от властта.

„Вотът за ген. Радев е наказателен срещу правителството. Борисов не свърши нищо от това, което обеща. Има много силен вот за Радев, за БСП, но има и много наказателен вот срещу управляващите”, добави Кутев.

Тома Биков, медиен съветник на министър-председателя, каза, че според него има различна политическа ситуация след тези избори. „Най-голямата политическа партия в лицето на ГЕРБ, не е в състояние да организира мнозинството. Правителството обаче не е подало оставка, защото е преценило, че се е провалило в политиките си”, каза още Биков.

Междувременно външният министър Даниел Митов коментира при влизането си в пленарната зала, че винаги ще има хора, които ще определят подадената оставка като грешка.

„Анализите ще ги правим тепърва. Сигурно и аз съм направил грешки. Човек не може да бъде на какваото и да е позиция, без да е правил грешки. Готов съм да защитавам всяко свое решение”, каза още той.