Това ще доведе до изчезване на еврото

„Има голяма опасност да се разпадне ЕС. Най-голямата опасност е, че еврото ще изчезне - това е порочна практика да се печелят политически задачи чрез икономически политики. То не може да съществува в един съюз, в който има държави на такова различно ниво като например Гърция или Холандия. Еврото е обречено. Ние за щастие не сме вързани с него”, заяви в студиото на „Здравей, България” експертът по сигурността Алекс Алексиев.

Ердоган заплаши да отвори за мигрантите границата с България (ВИДЕО)

А как ще опазим границата си от мигрантите?

„Австрийците обещаха да изпратят войници на нашата граница, за да ни помогнат да я пазим. Това е едно положително раздвижване. Не трябва да забравяме, че главните политици в Европа продължават да позволяват на Ердоган да ги шантажира. Това е проблем, който се дължи на Меркел. Тя реши самостоятелно, че ще отвори границите на Европа и то без позволението на Европейския съюз”, заяви експертът по сигурността Алекс Алексиев.

България, Турция и Гърция с общ координационен център

По думите му е възможно границите на Турция да се отворят и да бъде пуснат потока от бежанци.

„Това ще се случи, ако Европа продължи да търпи тази наглост, проявена от Ердоган. Европа е виновна за това, че Ердоган се държи по такъв нахален начин поради това, че направиха една огромна първоначална грешка – че Меркел отвори вратите на мигрантите”, добави той.

Меркел призна, че няма план "Б" за отношенията с Турция

По думите му Европа пази Турция, защото тя е част от медицинския съюз, което й дава право да търгува с Европа на префенециални цени, все едно е част от Европейския съюз.

Подкрепата за Ердоган в Турция спада

„Ако това спре, Турция ще пропадне. Ако тя не търгува с Европа на преференциални цени, тя става просто една държава от Близкия изток като останалите”, коментира експертът по сигурността.

Целия разговор гледайте във видеото.