Моето мнение почива върху факти, заяви лидерът на НФСБ

„Имаме за министър-председател и лидер на най-голямата партия човек с доста лабилна психика. Това е моето мнение и то почива върху факти”, коментира в студиото на „Здравей, България” председателят на НФСБ Валери Симеонов.

По темата

„Търсят се поводи за прекратяване на отношенията между Патриотите и ГЕРБ, защото така е разпоредил лидерът. Нямам обяснение защо и не виждам необходимост да се втренчваме в това”, коментира още той. 

„Не е национално отговорно поведението на партия, която има правото да формира правителство и отказва да го направи. Национално отговорното поведение е да не се допуска в излизане в парламентарна криза”, каза още Симеонов. 

„За мен би било много интересно ГЕРБ да обяснят защо отказват мандата. Те ще кажат, че нямат стабилно мнозинство в Народното събрание, но в Народното събрание в момента има мнозинство от 130-140 души.

Коалиция „Обединени патриоти” има 33 депутати, ГЕРБ има 84 депутати, 13 депутати от Реформаторския блок също подкрепят правителството”, добави той. 

"ГЕРБ в момента и лично премиерът руши стабилността, с която България се гордееше в продължение на две години", коментира Симеонов.