В рамките на 43-то Народно събрание не може да има работещо и стабилно мнозинство, категорична е тя

„ГЕРБ няма да участва при съставяне на правителство с мандат на друга политическа партия”, заяви депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова, цитирана от БГНЕС.

По темата Р

Според нея е много странно, че Реформаторският блок и Патриотичният фронт  изобщо говорят за мнозинства, тъй като през последните месеци станало ясно, че стабилно мнозинство няма. „Това се доказа два пъти. Първо, когато в хода на кампанията за президент, видяхме поведението на нашите партньори от управляващото мнозинство и, когато мнозинството беше сериозно разклатено при приемането на бюджет 2017 г.”, уточни Атанасова.

„Ако за ГЕРБ съществуваше вероятност за устойчиво, работещо и стабилно правителство в рамките на 43-то Народно събрание, ние щяхме да го направим с мандата, връчен от президента на ГЕРБ. Нашият премиер се казва Бойко Борисов и е редно той да говори от името на правителството, а не някой друг”, категорична беше тя.

Попитана дали в такъв случай ГЕРБ ще участва на срещи с Реформаторите, Атанасова заяви, че партията ще участва, защото това изисквало политическата коректност. „В рамките на тези две години сме доказали, че сме коректни към всички, но това може да им го кажем и на тази среща”, посочи депутатът от ГЕРБ.

„За нас е категорично ясно, че в рамките на 43-то Народно събрание не може да има устойчиво, работещо, стабилно мнозинство, което да подкрепи правителство. Ако сме искали да съставяме правителство, щели сме да го направим с мандата на ГЕРБ”, категорична беше Атанасова.