С два служебни кабинета ще станем за смях, убеден е държавният глава

Държавният глава Росен Плевнелиев обяви, че няма да състави служебно правителство. 

По темата

„Назначих две служебни правителства, които служиха на народа в изключително трудни времена и се справиха достойно. Мога да назнача и трето, но воден от ясния стремеж да се гарантира институционалната стабилност и приемственост в държавата, няма да го направя”, заяви Плевнелиев. 

"Не виждам голям смисъл в назначаването на правителство за 20 работни дни, което дори и избори няма да подготвя. С две служебни правителства за месец ще станем за смях. Светът просто няма да ни разбере.  

Ще влезем в графата "куриози" на световните новини. Двама президенти, всеки със своето служебно правителство, за мен е символ на разделение. Не е това моят път. Избирам европейското и цивилизованото решение, а то е да отстъпя правото на новоизбрания президент Румен Радев да назначи служебно правителство", каза още държавният глава. 

"За да няма никакви спекулации, че искам да удължа живота на правителството в оставка, съм готов във всеки момент, в който Румен Радев дойде при мен със състав на служебно правителство, аз да го разпиша на секундата", подчерта Плевнелиев.