Кандидатите за градоначалници с визиите им за развитие на общините им

Трима мъже - безспорни професионалисти  всеки в своята сфера на дейност. Баскетбол, музика, кану-каяк- три различни публични образа. Към днешна дата ги обединява едно - политиката. И тримата влизат в битката за кмет-всеки за своя си град.

Милко Калайджиев е доказал, че може да влиза успешно в различни музикални образи. Доказал е, че има усет в откриването на таланти за сцената на попфолка. А днес иска да докаже, че „пиленцата се броят наесен” с изборите за кмет на Свиленград.

Спортисти, музиканти и шоумени - кои са най-интересните кандидати за кметове?

Решението да се кандидатира идва на шега. Не на шега обаче Милко Калайджиев гледа на политическата сцена, открито признава, че отсега обещания на хората не може да даде.

„Как да обещая нещо? Как ще обещаеш, като не знаеш на какво дередже са нещата там? Отиваш и си с милиони дългове - какво правиш тогава? Какво ще кажеш на тези хора?”ы пита Калайджиев.

А хората в Свиленград Милко Калайджиев твърди, че ги познава добре.

„Като тръгна от нас, се спирам поне20 пъти, докато дойда дотук. А като тръгна за банката, сигурно с още 20 човека говоря”, споделя певецът.

Защо внукът на Тодор Живков влиза в битката за кметския стол в София?

Милко Калайджиев е наясно, че не всеки ще погледне сериозно на кандидатурата му. И въпреки че го познават добре, хората ще се питат доколко е подготвен за кметския пост.

„Може ли музикант? Те си мислят, че моята професия е много лесна, 25 години, не 5, 25 години да поддържаш имидж и да си горе, това не е лесно никак”, обяснява Милко Калайджиев.

А независимо от крайния изборен резултат, Милко Калайджиев е категоричен, че остава в родния си град и ще продължи живота си в него.

Кметски истории: Трима различни, но запомнящи се кандидати

В битката за кметския пост в Ботевград влиза баскетболистът Сашо Везенков.

„Ботевград за мен е уникалното място, аз не веднъж съм го казвал - Ботевград за мен е всичко, което представлявам в момента”, заявява Везенков.

„За мен сигурно ще бъде по-лесно с хората, защото аз познавам една, не - две трети от града, и винаги аз съм им помагал и те са ми помагали на мен”, заявява Везенков.

Решението на легендата в баскетбола да влезе в състезанието за кмет не е спонтанно, а обмислено. Обсъдено с цялото семейство и взето с ясното съзнание, че баскетболът и политиката са две публични полета за изява и двете натоварени с отговорността- да оправдаеш очакванията на хората.

„Влизам може би доста подготвен в тази игра. В същото време  и доста трябва да се уча в движение. В политиката това, което е, че няма правила и удари под кръста неперкъснато”, заявява Везенков.

Баскетболистът Сашо Везенков е научен на дисциплина, отборна игра, хъс  за победа и вярва, че това са качества, които трябва да притежава и един градоначалник, за да е полезен за съгражданите си.

Токмачиев в „Неделята на NOVA”: Нормално е в политиката да има хора от различни професии

По пътя към кметския стол в Пловдив тръгва и най-успешният ни състезател по кану-каяк. Единственият български спортист с два златни медала от едни олимпийски игри - тези в Барселона през лятото на 1992 г.

„Основно мога да кажа, че съм спортист. Успял съм в спорта. Дължа на спорта това, което постигнах и като личност и като име. Спортният хъс е нещо, с което човек се ражда - ако има бивш спортист, то няма бивш спортен хъс, тъй като човек се ражда с това и той умира с това”, заявява Николай Бухалов.

А според вижданията на Николай Бухалов градът му е динамичен, развива се добре, много е направено, но и много трябва да се направи.

„Бъдещият кмет трябва да стигне и до кварталите, където има райони и квартали, които не са пипнати от години, а хората също там имат очаквания, защото те също са жители на този град”, заявява Бухалов.

Той осъзнава отговорността, която носи като олимпийски шампион. Хората в него виждат човека, донесъл златни медали от Олимпиадата, а това много задължава и в политиката, казва Бухалов.

Без да дава обещания към момента, олимпийският медалист вярва, че може да се състезаваш и в политиката, така че хората да те запомнят с добро.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.