Двата отбора възродиха най-старото международно съперничество във футбола

Дългоочакваният сблъсък от група D между отборите на Англия и Шотландия беше гвоздеят в днешната програма на UEFA EURO 2020. Двата отбора възродиха най-старото международно съперничество във футбола. Те изиграха 115-ата среща помежду си  на митичния "Уембли" при резултат 0:0 и си разделиха две точки

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Тимовете не са се срещали на значим международен турнир от 25 години, когато емблематичният гол на Пол Гаскойн помогна за легендарната победа на "Трите лъва" на Европйското първенство по футбол през 1996 година.  

Безспорно от агитките на двата отбора най-атрактивна беше тази на шотландския отбор. Феновете пристигнаха на стадиона с приповдигнат дух и желание за победа. За да вбесят съперника те дори прибегнаха о необичайни методи. Агитката беше "въоръжена" с маски на Меган Маркъл, която не е особено популярна сред британците след скандала, в който замеси кралското семейство. 

Някои от шотландските фенове дори носеха маски и на британския премиер Борис Джонсън, а други - лика на монарха Елизабет Втора. 

Всичко за UEFA EURO 2020™ ще откриете в специалната секция на Gong.bg.

Мачовете от дългоочакваното Европейско първенство по футбол могат да бъдат проследени в телевизионните канали NOVA, DIEMA, БНТ 1 и БНТ 3. Всяка от двете медии ще излъчи пряко по 27 мача, като откриването, срещата от груповата фаза между Унгария и Франция на 19 юни и финала на първенството на 11 юли ще бъдат излъчени съвместно в каналите на Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия.