Vivacom провежда една от най-дългогодишните програми за стажанти в България от над 20 години

Най-доброто, което може да се случи на човек в професионален план е да се развива в сферата, в която е трупал знания в училище и в университета. Стажът е първата крачка в тази посока и дава възможност да надградиш теоретичната подготовка с практически умения в реална работна среда. Най-голямо удовлетворение носи, когато образованието ти се превърне в професия и я работиш с удоволствие“, казва Ивайло Димчев, Началник отдел на Оперативна Ефективност, във Vivacom, и дългогодишен ментор в Лятна стажантска програма.

Снимка: Vivacom

Vivacom провежда една от най-дългогодишните програми за стажанти в България от над 20 години, която до сега са преминали успешно над 1600 стажанти, а всяка година над 40% от участниците са назначени на постоянна работа.

В юбилейното издание тази година 25 талантливи млади хора, които имаха шанса да трупат опит участвайки в реални проекти, станаха част от голямото семейство на Vivacom. Новите служители продължават развитието си в различни ключови отдели в компанията, сред които “Оперативно управление на мрежата”, “Информационни технологии”, “Фиксиран достъп”, “Продукти и услуги” и много др.

Първото нещо, което Димчев търси в стажантите е любознателност и увереност, а за да станат част от постоянния екип на Vivacom, е необходимо преди всичко ентусиазъм и упоритост. – „Така стажантите ще могат да усвоят специфични знания и умения за кратко време в една много динамична среда“.

Точно това са качествата, които помагат на Каролина Еледжикова да продължи своя професионален път във Vivacom в отдел „Оперативно управление на мрежата“. „Vivacom беше най-добрият избор за стаж за мен. Очакванията ми срещнаха реалността – запознах се висококвалифицирани специалисти и професионалисти в областта на Телекомуникациите, и успях да науча как се правят на практика голяма част от нещата от бакалавърското ми обучение“, казва Каролина.

Снимка: Vivacom

За нея това е най-добрата възможност за развитие в момента – „Щастлива съм, че мога да продължа да следвам висшето си образование, но и да надграждам професионалните си умения“ – сподели Каролина, която остава след стажа си на половин работен ден, за да може да съвместява университета с работата и допълни съвет към бъдещите стажанти във Vivacom: “Бъдете смели и упорити. Не спирайте да надграждате себе си и бъдете постоянни. И освен това -общувайте и комуникирайте помежду си, защото това е гаранция за невероятно приятелства и контакти.“

Телекомът зае 1-во място в категория „Любим работодател“ за 2023 г. при раздаването на престижните награди за най-добър работодател на България – Career Show Awards 2023. Повече за Vivacom като работодател и място, където можете да растете кариерно, ще имате възможност да научите при нас в следващите седмици.