Слави Василев и Арман Бабикян с коментар по темата

Не смятам, че факторът време ще предопредели успеха и неуспеха на разговорите, които ще се водят между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Това коментира в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS политологът Слави Василев.

Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ ще има, въпросът е кога (ОБЗОР)

По думите му, ако е имало индикации, че президентът ще прави партия, играта между ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС е щяла да бъде различна. Той уточни, че според него алтернативата е в лицето на държавния глава. „В парламента няма нищо да се промени, докато не се изправи някой, който може да нокаутира Борисов, а единственият човек, който може да го направи, е Радев. Това обаче ще постави институционалния баланс в държавата под напрежение”, уточни Василев.

Денков: Да седнем на масата за преговори, всякакви други приказки са излишни

Според Арман Бабикян има голяма свободна ниша от гласоподаватели. „Не съм убеден, че тези хора са близки до разбиранията на Радев. Може би по антикорупционна линия - да, но в никакъв случай в геополитически план тези хора не са близки до неговите разбирания. Ниша има, но не съм убеден, че цялата ще гласува за Радев. Той определено има своя ниша, но ако слезе на терена”, добави Бабикян.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase