Има обаче съмнения, дали строителството на новите отсечки се прави достатъчно качествено...

От днес магистралата до Южното ни Черноморие вече е с още 35 километра по-дълга.  

Лентата на новия участък преряза премиерът Бойко Борисов. Така, на практика, остава да се доизгради само участъкът от Ямбол до старата магистралата преди Бургас. Това обаче вероятно ще стане за следващия летен сезон.

На откриването на новата отсечка, Борисов предупреди фирмата-изпълнител да внимава и да не допуска нови грешки занапред, като напомни, че се е наложило преасфалтиране на 17 километра от новооткрития участък. Същата фирма работи и по магистрала „Струма".

 


Има обаче съмнения, дали строителството на новите отсечки се прави достатъчно качествено. Знаете, веднъж вече част от откритата днес магистралата беше преасфалтирана заради некачествен асфалт. А в интернет много хора коментират, че няколко километра от вече пуснатата в движение отсечка от Нова Загора към Стара Загора са неравни.

Само седмица след полагането на асфалта, на чисто новия магистрален участък между селата Раднево и Млекарово се отварят дупки. Забелязва ги кмета на Нова Загора Николай Грозев при една от проверките. Той преасфалтиране. За два дни от дупките няма и следа. Тъкмо навреме за откриването на участъка.

В редакцията получихме и сигнали за вече откритата отсечка от Нова до Стара Загора, че по участъка има неравности. От същото се оплакват и някои шофьори във форумите.

И едно предупреждение - близо до село Раднево, трябва да бъде изградена детелина, която да свързва ЛОТ 3 с ЛОТ 2 на магистралата. Дотогава обаче е създадена временна организация на движението.

Излизайки от магистралата ние сме с предимство, а колите, които идват от село Раднево, трябва да спрат и да ни изчакат. Не се подлъгвайте от предимството и не карайте с висока скорост, защото само няколко метра по-надолу, за да се включим отново в магистралата трябва да спрем за ляв завой и да изчакаме колите отсреща.

Заради правия участък и магистралата, колите се движат бързо, няма и осветление.

Репортер: Марина Стоименова