Световните медии посочват, че най-вероятно скандалът е бил пазен в тайна до президентските избори

Любовната афера, заради която шефът на ЦРУ подаде оставка, е била известна на службите седмици преди да бъда оповестена.


Световните медии посочват, че най-вероятно скандалът е бил пазен в тайна до президентските избори, за да не бъде използван като оръжие в кампанията.


Барак Обама е бил информиран едва два дни, след като спечели изборите. Малко по-късно в личен разговор с държавния глава генерал Петреъс подава оставката си като шеф на ЦРУ.


Оказа се, че извънбрачната връзка на един от най-титулуваните американски военни с авторката на биографичната му книга е разкрита от ФБР при друго разследване.


Агентите работят по оплакване на анонимна жена, на която любовницата на генерала Паола Броудуел изпращала заплашителни имейли.


Жената отишла директно във ФБР и поискала разследване и защита. Федералните започнали да следят електронната поща на Броудуел и така били установени любовните послания на разузнавач номер 1.


Петреъс използвал персоналния си Gmail адрес. Генералът пое ръководството на ЦРУ преди малко повече от година. Преди това той беше начело на американските сили в Ирак и Афганистан.