В „Ничия земя” днес от 18.00 ч. по Нова синът на най-търсения наркотрафикант Пабло Ескобар дава първото си тв интервю за европейска медия, вижте откъс от разговора

„Не е трудно да откриеш някого, трудно е да го накараш да говори” – това разказа в „Събуди се” Елена Чопакова за срещата си с Хуан Пабло, син на най-преследвания наркотрафикант Пабло Ескобар. Именно Елена Чопакова е автор на първото телевизионно интервю за европейска медия с Хуан Пабло, което ще бъде излъчено в „Ничия земя” днес от 18.00 ч. по Нова. 

„Това, в което се състои пробивът на българската журналистика, на Нова телевизия и „Ничия земя”, е, че го убедихме, че не търсим самоцелно сензация в неговата лична история”, обясни Елена Чопакова. По думите й Хуан Пабло изпитва „специфично чувство за вина, защото се приема за наследник не просто на легендата Пабло Ескобар, но и на терориста Пабло Ескобар. Той чувства вина към всички жертви и техните потомци. По този начин се опитва да изкупи вината си и да разкаже семейната си история, която е обект на много спекулации”, разказа още журналистката. 

Хуан Пабло е роден в Меделин, Колумбия през 1977 година, когато баща му Пабло Ескобар вече е осъществил детската си мечта да бъде милионер. В крайна сметка баща му се превръща в един от най-бруталните терористи, които светът познава. Пабло Ескобар изправя родната си Колумбия пред кървава гражданска война с хиляди невинни жертви, в опит да избегне есктрадиция в САЩ по обвинения в наркотрафик. Вижте повече във видеото от „Събуди се”. 

Не пропускайте ексклузивното интервю с Хуан Пабло в „Ничия земя” днес от 18.00 ч. само по Нова.