Стартът на кампанията даде кметът Йорданка Фандъкова

София се включва в европейската кампания срещу разхищаването на храна. Идеята е на кмета на Лондон Садик Хан. Начало на инициативата у нас даде столичният кмет Йорданка Фандъкова, която реши да почерпи гостите за рождения си ден с бракувана храна. Тематично празникът беше отбелязан в завода за преработване на отпадъци край София.

Нестандартната идея цели да покаже, че вместо да се изхвърлят на боклука, продуктите с лош търговски вид могат да послужат за приготвянето на изискани и вкусни блюда. А вместо букети, столичният кмет помоли гостите си да донесат фиданки, които да се засадят около завода за отпадъци.

СЛЕД ВЕЛИКДЕНСКОТО ПРЕЯЖДАНЕ: Как да влезем бързо във форма?

„Моят личен празник беше само малък повод да стартираме един важен проект за всички хора - а именно - проекта, който е по инициатива на кмета на Лондон Садик Хан, с включването на много европейски градове и София - за това да бъдем по-отговорни към храната, към количествата храна, за да не се допуска да се изхвърлят големи количества храна. Готвачите ще покажат как със спасена храна могат да се приготвят ястия - много български семейства го правят, но ние искаме да покажем, че това е възможно и на подобни събития да се случва”, коментира столичният кмет Йорданка Фандъкова.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.