Върховният административен съд реши, че максималната височина на постройки в кв. „Борово” може да е 20 м.

Битката срещу поредната висока сграда в кв. „Борово” беше спечелена от гражданите в квартала, които протестираха срещу построяването на 77 – метрова сграда.

Върховният административен съд реши, максималната височина на постройки в района може да е 20 м. Според кмета Фандъкова искането за спиране на подробни устройствени планове на кварталите в София, не само няма да спре застрояването, а ще го поощри.

Фандъкова поиска оставката на главния архитект на район "Младост"

„Подробните устройствени планове са тези, които могат да защитят зелени територии. Това е ежедневна битка, битка за всеки обект”, каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

Според кмета така стои и въпросът с плана за Борисовата градина. „Забавянето на плана има за цел само да се осребрят някакви сделки, които са правени в миналото. „Мария Луиза” и летния театър са дадени за образуването на смесено дружество, в което общината няма контрол. В това смесено дружество е било записано, че дейността му е хотелиерство и строителство”, каза още Фандъкова.

Фандъкова: От 30 юни започва тежък ремонт на участък от бул. „България“

По темата с терасата на председателя на антикорупционната комисия Фандъкова напомни, че се очаква още една проверка и заповед за премахване на незаконно построеното.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.