Работодатели и синдикати настояват програмата да обхване повече сектори

Националният съвет за тристранно сътрудничество не постигна съгласие относно изплащането на компенсации на засегнати от извънредното положение фирми с цел запазване на заетостта. Работодатели и синдикати настояват програмата да обхване повече сектори.

Тристранният съвет заседава онлайн. Обсъдено беше и как да се ползват парите от еврофондовете, които ще се пренасочат за социални и икономически мерки. Дебатът не завърши с консенсус, затова заседанието трябва да продължи в събота.

Велев: България рискува да си вкара автогол заради коронавируса

„Винаги има недоволен. Въпросът е тази мярка да мине през Тристранката, ако резултатът е да е достъпна още другата седмица, над милион работници могат да я ползват тази мярка. Важно е да започне да действа веднага, заяви вицепремиерът Томислав Донев.

„Не стигнахме до консенсус, спряхме часовниците, за да се направят допълнителни консултации, да се направи тази мярка такава, че да могат да се ползват засегнатите бизнеси, да подкрепят заетостта в тях, защото ако не се случи, безработицата ще е като предишната криза”, заяви Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България.

Писмените становища на синдикалните и на работодателските организации са публикувани на Портала за консултативните съвети на Министерския съвет (https://saveti.government.bg/web/cc_13/1).

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП 

ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО