Организаторите от RockSchool обявиха официалната програма на първото издание на празника на музиката в град София

Mузиканти от цялата страна ще се присъединят онлайн към световната ежегодна инициатива Make Music Day, която ще се проведе в неделя, 21 юни 2020 г. На този ден в над 1000 града от 120 държави ще се провеждат безплатни музикални изпълнения на живо и онлайн, музикални уроци и други музикални събития.

Make Music Day Sofia 2020 ще даде възможност на любители и професионални музиканти да споделят свое музикално произведение на живо или на запис. В официалната програма на събитието ще се включат стотици музиканти, сред които: Васко Кръпката, Ирина Флорин, Димитър Кърнев (D2), Innerglow, VICK, Илко Биров, Bendida, Ross’n Lorina, Deadscape и много други.

Музика по време на карантина – RockSchool продължава да провежда уроци

“Искрено се радваме да бъдем част от инициативата Make Music Day и да празнуваме любовта към музиката заедно с хиляди музиканти по света“, каза Мелина Крумова, управител на RockSchool.

Освен да сподели своята музика, всеки може да вземе участие и в безплатни музикални работилници водени от професионални RockSchool преподаватели. Програмата включва занимания по китара, барабани, бас, пеене и пиано, за които не се изисква предварително записване и ще бъдат свободно достъпни от сайта събитието: www.makemusicday.bg. Участниците в Make Music Day Sofia 2020 имат възможност да спечелят специални награди осигурени от организатора. Всеки, който сподели онлайн свое изпълнение на живо, ще получи безплатна репетиция. Събралият най-много гледания за деня livestream ще получи запис на сингъл в Urban House Studio. А първите 50 артисти, споделили видео запис на свое изпълнение, ще получат музикален урок в RockSchool.

„Виждам чрез музика“ – новият проект на RockSchool, финалист в ПРОМЯНАТА 2018

Водещи музикални медии вече подкрепиха провеждането на събитието. Утвърдени сайтове за качествени музикални новини и ревюта като RockTheNight, Meloman, WeRock, Listn.to,  MetalHangar18 и ПодМоста споделиха информация за Make Music Day. Провеждането на събитието е финансирано от Програма “Култура” на Столична Община.

Относно RockSchool

RockSchool е най-голямата музикална академия за присъствени и онлайн музикални уроци по китара, барабани, пеене, бас, пиано, цигулка и други инструменти. Чрез своите проекти академията развива музикалното образование и култура в България и предоставя иновативни възможности за развитие за всички, които искат да израснат в сферата на музиката. Други инициативи на RockSchool са:
- The Stage - зала за събития, в която се провеждат образователни лекции и работилници, репетиции, музикални рождени дни и концерти;
- Urban House - професионално звукозаписно студио, което предоставя и стипендии за продукция и запис на талантливи артисти.

Юрий Вълковски: Какво е да си социален предприемач?

Всичко за Make Music Day

Make Music Day е част от международния Fête de la Musique и се провежда ежегодно на 21 юни в повече от 1000 града в 120 държави. Еднодневното събитие е безплатно за всички и празнува музиката във всичките ѝ форми, като насърчава хората да създават и споделят музика заедно. Make Music Day се подкрепя от фондация NAMM и се координира от Make Music Alliance. За повече информация, моля посетете www.makemusicday.bg.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си