Промяната е социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп в партньорство с Reach for change

На 1 юни стартира шестото издание на ПРОМЯНАТА. В периода до 18 юли ще се приемат кандидатурите на социални предприемачи, които имат работеща идея, с която да подобрят живота на децата на България. Информация за кандидатстването на адрес: http://www.nova.bg/promyanata

Юрий Вълковски разказва за ПРОМЯНАТА – социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп в партньорство с Reach for change. Целта е подкрепа на социални предприемачи в полза на децата и младежите в България. „ПРОМЯНАТА започна в началото на 2014 г. с благотворителен сезон на шоуто „Стани богат“ по NOVA. През май 2014 обявихме първия конкурс и получихме над 200 проекта от цялата страна. От тях през октомври 2014 г. избрахме само 5 финалисти. Изключително съм горд, че четири от тези пет проекта са безспорни лидери в сферата на социалното предприемачество в България.”

Юрий Вълковски смята, че в основата на всичко е различния мироглед: "Ако виждаш в света несправедливост, която не може да понесеш. Ако се разплакваш за чуждите деца. Ако вярваш, че един човек може да промени света. Ако си готов да се откажеш от комфорта си, за да помагаш на другите. Ако вече си разбрал, че само с дарения и грантове няма да успееш, а трябва да намериш устойчив финансов модел, за да продължиш да правиш добро. То ти вече си социален предприемач. Ела при нас и стани част от общността на ПРОМЯНАТА, за да вървиш по пътя си заедно със съмишленици!".

Юрий Вълковски дава конкретни примери. „Всички проекти на ПРОМЯНАТА предлагат нестандартни решения на важни социални проблеми: Книговище, например, създават онлайн платформа, която не просто стимулира децата да четат, но и ги кара да осмислят прочетеното и всичко това се случва по игрови начин, които увлича и неусетно развива функционалната им грамотност. Технократи организираха първото в България състезание на мини-модели на водородни автомобили сглобени и управлявани от ученически отбори от цялата страна. Carrot създават уникални образователни материали за най-малките и имат потенциал да направят революция в подкрепата за ранно детско развитие. Rockschool развиват първата в България цялостна програма за музикално образование на незрящи младежи.

Още много за инициативите на ПРОМЯНАТА и Юрий Вълковски, може да прочетете на vesti.bg