Специално студио от 17:30 ч. ще проследи полагането на клетва на новия президент на САЩ

„Клетвата на Байдън“ с водещ в студиото в София Мая Костадинова и с живи включвания от Вашингтон на специалните пратеници на NOVA. Ще бъдат представени ексклузивни гости,  анализи и коментари.

46-ят американски президент е готов да престъпи прага на Белия дом. Събитието ще се проведе при засилени мерки за сигурност.

 

 

Американската нация посреща новия си президент изключително разделена. А в последните си часове в Белия дом прощално обръщение направи и Доналд Тръмп.

Джо Байдън ще положи клетва като 46-ия президент на САЩ

Церемонията ще протече по-малко по-различен начин от предишни години. Тържественото събитие ще се състои в опустяла столица, поставена под засиленото наблюдение на разположените в града военни. В такава обстановка ще положат клетва новият държавен глава Джо Байдън и вицепрезидентът Камала Харис. На 78 години Джоузеф Робинет Байдън младши влиза в историята и като най-възрастния президент на САЩ. 

Нови политики, отмяна на решения и ново посока на развитие на Съединените американски щати. Какви послания ще отправи Джо Байдън в своята първа реч като президент?

Гледайте днес от 17.30 ч. на живо по NOVA и NOVA NEWS “Клетвата на Байдън”.