Безпредметно е да се обсъждат други варианти за управлението на държавата, посочи тя

Вотът на недоверие ще бъде неуспешен, безпредметно е да се обсъждат други варианти за управлението на държавата. Днешният вот е прецедент, който заслужава да се изучава и в исторически, и в политически план. Това каза Людмила Илиева, депутат от ПП-ДБ, ДСБ, в студиото на „Денят на живо“ по NOVA NEWS.

Логично е да има връзка между отхвърлянето на проектозакона за дерогацията и недовършването на процедурата за вота на недоверие, а и ГЕРБ не дадоха обяснение защо напускат залата, каза тя.

Светослав Бенчев за дерогацията: Рафинерията трябва да продължи да работи

Закопроектът на Делян Добрев е еднолично внесен и предвижда кратък срок за преустановяване на дерогацията, ние не го подкрепихме, защото интереса на българите може да бъде застрашен, посочи Илиева. Може да има дефицит на петрол и неговите производни или да има, но той да бъде на висока цена, допълни политикът. Тя посочи, че от ПП-ДБ са внесли законопроект за приключване на  дерогацията през март 2024 г. Да бъдем обвинени, че браним интересите на Путин е странно, заяви депутатът.

ЗАРАДИ ЛИПСА НА КВОРУМ: Не успяха да гласуват вота на недоверие

Илиева изрази надежда, че ще има разговори, за да може в края на година да има бюджет.

Тя заяви, че от ПП-ДБ са готови да защититят аргументирано всяко предложение за промяна в Конституцията, за да може то да допринесе за подобряване на различните сфери от политическия живот на страната. Промяната в съдебната система стана нарицателно, смята Илиева. По нейни думи целта е гражданите да имат бърз достъп до правосъдие и то да бъде подчинено на закона.

Тя изрази надежда, че КПКОНПИ ще да може да отговори на очакванията в своята работа.

Повече от разговора гледайте във видеото.