Вижте вкусни и характерни за страната ястия

Основите на кулинарията във Франция са положени още в средата на 1600 г., когато главният готвач Франсоа Пиер Ла Варен пише своята книга с рецепти „Le Cuisinier François”, която набляга на регионалните и сезонни съставки и подчертава допълващите се вкусове.

„Във френската кухня има някаква мистерия и магия, които все още привличат хората. Дори основното – перфектна багета, хрупкаво тесто, картофи, задушени в сметана – са удивително добри, дори и да не можем да разберем какво ги прави толкова вкусни”, казва Мариан Тебен, автор на „Savoir-Faire: История на храната във Франция”.

Вижте 20 класически френски ястия в ГАЛЕРИЯТА ТУК.

Още любопитни новини и галерии:

„Яж, моли се и обичай”: Да пътуваш с Джулия Робъртс (ГАЛЕРИЯ)

"Майката на френската кухня": Йожени Бразие - първата жена, получила шест звезди "Мишлен" (СНИМКИ)

Кой е изобретателят на позната в цял свят "джаджа" за пица (ВИДЕО)

Ястия, за които ще се изненадате, че не произлизат от Италия (ГАЛЕРИЯ)

Страните с най-вкусната улична храна (ГАЛЕРИЯ)

Традиционни храни, които да опитате в Италия (ГАЛЕРИЯ)

Новините от друг ъгъл - последвай ни в TikTok и открий лицата зад събитията, които формират света ни!