Какво трябва да знаем за болестта?

Преддиабетът е състояние, при което нивата на кръвната захар са по-високи отнормалните, но все още не достигат прага, необходим за диагностициране на диабет тип 2. В този случай тялото започва да губи способността си да регулира кръвната захар ефективно. Ако не се предприемат мерки, това може да доведе до развитие на диабет тип 2. Генетичната предразположеност играе важна роля в развитието на това състояние. Хората с роднини диагностицирани с диабет тип 2 имат значителен по-висок риск да развият преддиабет. Въпреки това, генетичните фактори не са единственият определящ фактор – начинът на живот и хранителните навици също играят ключова роля в управлението на риска.

Признаци на преддиабетно състояние

Преддиабетът често е наричан „тихият убиец“, защото симптомите му могат да бъдат незабележими или лесно пренебрегвани. Въпреки това, има няколко ключови признака, които могат да показват наличие на това състояние:• Често уриниране: Увеличеното количество захар в кръвта принуждава бъбреците да работят по-усилено, за да я филтрират и изхвърлят чрез урината. Това води до по-често уриниране.

• Повишена жажда: Загубата на течности поради честото уриниране може да доведе до дехидратация, което предизвиква чувство на постоянна жажда.

• Умора: Когато тялото не може да използва ефективно глюкозата като енергиен източник, това води до усещане за умора и липса на енергия.

• Замъглено зрение: Високите нива на захар могат да повлияят на способността на окото да фокусира, причинявайки временно замъглено зрение.

• Бавно заздравяващи рани: Високите нива на кръвна захар могат да влошат циркулацията и да нарушат процеса на заздравяване на рани.Ако изпитвате някой от тези симптоми, важно е да се консултирате с лекар за кръвни тестове и да обсъдите риска ви от преддиабет.

Превенция на преддиабет

Мерките при преддиабет са насочени към предотвратяване на развитието му в диабет тип 2. Това може да бъде постигнато чрез комбинация от промени в начина на живот и,в някои случаи, чрез използване на медикаменти.

• Здравословно хранене: Намаляването на консумацията на захар и преработени храни е ключов фактор в управлението на преддиабет.Препоръчва се хранителен режим, богат на плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и нискомаслени протеини. Освен това, ограничаването на приема на наситени мазнини и увеличаването на консумацията на фибри може да помогне за поддържане на стабилни нива на кръвната захар.

• Физическа активност: Редовната физическа активност подобрява чувствителността на тялото към инсулин и помага за регулиране на нивата на кръвната захар. Препоръчва се минимум 150 минути умерено натоварване седмично, като ходене, плуване или каране на колело. Важно е да се практикува някакъв вид активност което ви е приятно и може да го правите регулярно.

• Контрол на теглото: Отслабването с дори 5-7% от телесното тегло може значително да намали риска от развитие на диабет тип 2. Загубата на тегло помага за подобряване на инсулиновата чувствителност и регулиране на кръвната захар.

• Редовни медицински прегледи: Редовното проследяване на нивата на кръвната захар и консултациите с лекар могат да помогнат за ранното откриване на преддиабет и предотвратяването на усложнения.

• Терапия с медикаменти: В някои случаи лекарите могат да предпишат медикаменти, които помагат за контролиране на кръвната захар.

Как може Favio Forte да помогне в борбата с преддиабет?

Едно от предизвикателствата при управлението на преддиабет е намирането на ефективни и качествени продукти, които да подпомагат поддържането на нормални нива на кръвната захар. Тук идва на помощ Favio Forte – продукт, който е специално формулиран за подпомагане на хората с риск от развитие на диабет.

Favio Forte е продукт, която съдържа мощни активни съставки, които имат медицинско доказано ефективност в регулирането на кръвната захар. Ето как този продукт може да съдейства в борбата с преддиабет:

Регулиране на кръвната захар: Активните съставки в Favio Forte помагат за поддържане на нормални нива на кръвната захар, което е от ключово значение за предотвратяване на прогресията на преддиабета към диабет тип 2.
1. Подобряване на инсулиновата чувствителност: Някои от съставките в продукта подобряват чувствителността на клетките към инсулин, което помага на тялото да използва глюкозата по-ефективно.
2. Намаляване на оксидативния стрес: Антиоксидантите в Favio Forte помагат за намаляване на оксидативния стрес, който е един от факторите, свързани с развитието на диабет.
3. Подкрепа за метаболизма: Favio Forte подпомага здравословния метаболизъм,като предоставя основни витамини и минерали, които играят роля в енергийния баланс на организма.

Favio Forte може да бъде полезно допълнение към диетата и начина на живот на всеки,който се стреми да контролира нивата на кръвната си захар и да предотврати развитието на диабет тип 2. Винаги е важно да се консултирате с лекар, преди да започнете прием на нови продукти, особено ако вече сте диагностицирани с преддиабет. Може да намерите Favio Forte онлайн и в аптечната мрежа.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза от 2 таблетки. Не е заместител на разнообразното хранене. Да се държи далеч от деца. Заявление БАБХ№15206/16.09.2020 ЦУ2000426/01.10.2020