Деян Веселинов

Деян Веселинов се присъединява към екипа на NOVA през 2014 г. Преди това трупа богат телевизионен опит в продължение на 8 години. Кариерата му на спортен журналист започва през 2006 г. в редакцията на Ринг ТВ. Следва работа по спортните проекти на TV2, ProBG, bTV Action, bTV и TV7, където се доказва като един от обещаващите спортни журналисти. 
Преди спортната журналистика обаче минава през несравнимата школа, която дава самият спорт. В продължение на 7 години е част от юношеските формации на баскетболен клуб ЦСКА. Макар да не стига до високо професионално ниво, признава, че спортът му дава много житейски уроци. 
Днес зрителите на NOVA и DIEMA го виждат най-често като водещ и коментатор на срещите от А група на българското футболно първенство. Водещ е на "Събуди се" до лятото на 2017 г., а от есента на същата година започва да води спортната рубрика "Другата игра" в "Здравей, България" . Баскетболът обаче винаги ще си остане една от големите му страсти. Също като телевизията и спорта, за които твърди, че отдавна са се превърнали в две от константите в живота му.

Статии