Мия Димитрова

Мия Димитрова прави първите си стъпки в журналистиката в ефира на NOVA. Случва се през 2009 г.  – от тогава до днес признава, че е влюбена в професията, защото „всеки ден е различен по своему”.

След усилената й работа в сферите на образованието и пътната безопасност, сега следи актуалните политически събития в страната.

Зрителите обаче я познават и като автор на много други материали, в които разказва истинските истории на обикновените хора.

Автор е на филма в две части – „Истината за Чернобил”, който създава за 25-ата годишнина от аварията в атомната централа. След десетки материали като автор в „Темата на NOVA”, Мия вече отговаря за съдържанието на рубриката като продуцент, заедно с Ина Гълъбова. 

През 2012 г. Мия получава първата си награда – „Златен талант”, а поводът са репортажи, свързани с висшето образование в чужбина. Заради активната си работа в областта на пътната безопасност и поредицата от предавания в „Темата на NOVA" - „(Без) опасно за живота", тя е носител на голямата награда в категория „Медии“ в Годишните награди за пътна безопасност (2015 и 2017 г.). През 2016 г. е отличена с  наградата "Достойните българи" на в. „24 часа“ по повод кампанията на Новините на NOVA - „Мисия образование".

Завършила е „Политически науки" със специалност „Международни отношения" в Нов български университет.  

Email: maria.dimitrova@ntv.bg

 

Статии