Здравейте,

Пиша ви във връзка с нашумялата последните седмици тема за сметките за ток в страната. След като получихме големи сметки като физическо и юридическо лице (имаме малък магазин), решихме да проверим показанията на електромерите, които ЧЕЗ трябва да са засекли на определена дата, и според потреблението, от което да фактурират използваното количество електроенергия. При проверка днес установихме, че на магазина ни, за периода 10.12.2012- 12.01.2013, показанието, което е записано във фактурата за нощна енергия е 241 кВтч, при положение, че точно един месец по-късно, актуално към днешна дата, 13.02.2013г. реалното показание е 162,4 кВтч. Това е поредното доказателство, че засичане на сметките през януари месец не е имало и фактурата е съставена на база на измислени цифри.

 

Това може би нямаше да ни подразни толкова много, ако в същата фактура нямахме начислени 17 стотинки лихва за това, че сме просрочили плащане с 2 дни.

 

След като доказано ЧЕЗ са ни надвзели поне 50 лв, по какъв начин ние ще бъдем обезщетени за това? Днес подадохме жалба и в ЧЕЗ. Прилагам снимков материал на фактурата, а показанието на електромера може да се снима в реално време.