Живея в град София, община Красна поляна, жк. Разсадника ,бл.87, вх.А-Д. Преди три години на служител в Общината му хрумна гениалната идея да стоварят пред блока ни два самосвала с големи буци, свален от някое шосе, амортизиран асфалт.

 

След камионите се движеше валяк, който натроши буците, без да се изравни теренът.Цялото пространство пред блока се засипа с черна сгурия и придоби вид на грозен лунен пейзаж.

 

Когато духа вятър, се разнася черен прах, а когато вали дъжд или се топи снегът, се образуват многобройни и дълбоки локви. Вместо да поправят грешката си и да приведат пространството в приветлив вид (земята пред блока ни е общинска), умниците от община Красна поляна докараха отново черна прахообразна с буци смес, за да я изсипят в дупките.

 

Нашият блок се намира на 200-300 метра от сградата на общинатана централно място.Тази грозна картина дава представа за лицето на Красна поляна. Неразбираема за нас , живеещите в бл.87, античовешката и антиестетичната политика на общината. Ако се вгледате в пространството пред околните блокове, ще видите, че там Общината направи зелени площи, постави пейки,редовно изпраща хора, които ги пръскат против вредители и косят тревата. 

 

Не можем да разберем на какво се дължи това отвратително отношение към живеещите в нашия блок. 

 

Автор: Румяна Рашкова