Здравейте!

Казвам се Димана Събева. От три години живея в къщата на моя близка роднина в близко до Шумен село- Салманово. С труд и лишения направихме дом за децата си. През ноември 2014 г. съпругът ми забеляза, че в дворното място се образуват локви и при що- годе сухо време. Направи собствена проверка и установи, че кладенецът на дренажната система е пълен. Притеснихме се, понеже мястото и къщата ни са в ниското и написахме любезни молби за съдействие до Кмета на селото, до Заместник кмета по устройство на териториите в Община Шумен и до Областния управител.

На 26 януари зам.- кметът имаше приемен ден, където отново поставихме въпроса. Както може да се предполага, никой не обърна внимание на подадените сигнали. На 1 февруари осъмнахме с над 50 см вода в двора! Започна се ходене по мъките- сигнализирахме на 112, пратиха няколко пъти екипи на ПБЗН, но отводняването се оказа невъзможно по простата причина, че водата продължава да се стича по дренажните тръби. Много бързо къщата ни буквално прогизна!

Наложи се да изнасяме покъщината си, газейки в огромно количество вода. Децата ни останаха без дом, защото някой някъде не си е свършил работата. Отново! Преди две години в селото бе реализиран европроект за половин милион лева. С парите бе изградена система за предотвратяване на наводнения. Питам се в чий джоб потънаха тези пари и защо не работи изградената система?!? Прилагам линк към материал на местна електронна медия, предизвикан от мое писмо. http://www.shum.bg/index.php?item=120462 Прилагам снимки. Към днешна дата, повече от месец, положението ни е същото. Водата си стои, вече се превръща в блато и развъдник на болести.