\"Атаката в Европа на зелените, на природозащитниците и на цели правителства ще бъде зверска относно старите атомни централи, сред които попада и \"Козлодуй\", на мнение е премиерът...

България без 5 и 6 реактор на АЕЦ \"Козлодуй\" просто ще фалира, заяви премиерът Бойко Борисов след официалното подписване на меморандума за сътрудничество между Българския енергиен холдинг и \"Арева\".


\"Що се касае до АЕЦ \"Козлодуй\" искам да благодаря на президента на \"Арева\", че навремето, когато се затваряха от 1 до 4 реактор на централата, \"Арева\" и френската страна бяха от най-големите защитници тези реактори да не бъдат затворени. Благодарение на тях и на други компании разчитаме, че в следващите години ще продължат да работят 5 и 6 реактор", заяви Борисов.


\"Атаката в Европа на зелените, на природозащитниците и на цели правителства ще бъде зверска относно старите атомни централи, сред които попада и \"Козлодуй\", на мнение е премиерът.


\"На нас ни трябва и лоби, и защита, когато се взимат подобни решения в следващите години в Брюксел. На нас ни трябва много сериозна закрила в следващите години\", заяви премиерът. /БГНЕС