До 25 април, включително, националният железопътен превозвач ще предостави близо 9000 допълнителни места по най-натоварените маршрути в страната...

В последния работен ден преди Великден се очаква натоварен трафик по всички основни пътни артерии.


От КАТ ще работят с допълнителни патрули по всички входно-изходни артерии. Ще има и засилени проверките за спазване на правилата на движение, за шофиране след употреба на алкохол, използване на предпазните колани и изправност на автомобилите.


Засилено присъствие на патрули на КАТ ще има по всички входно-изходни артерии на столицата и големите градове. 


Заради очакваното масово посещение на Рилския манастир за празника,  областните дирекции в Кюстендил и Благоевград ще регулират при необходимост движението по главен път Е-79, в участъка Кулата-Благоевград-Рилски манастир.


Засилено полицейско присъствие ще има и на рисковия участък Стара Загора - Нова Загора – Сливен - Карнобат, където често стават катастрофи, а днес и утре се очаква върхово натоварване.


За тези, които не разчитат на собствен транспорт, БДЖ пуска допълнителни вагони за 87 влака по основните направления в страната за великденските празници.


До 25 април, включително, националният железопътен превозвач ще предостави близо 9000 допълнителни места по най-натоварените маршрути в страната. В неделя извънредно ще се движат и бързите влакове \"Бургас Уикенд\" и \"Варна Уикенд\".