Той обаче е с 10 стотинки по-скъп от другия, при това за разфасовка от 650 грама. Засега хлябът по стандарт може да се намери само на няколко места...

Хлябът по държавен стандарт вече е в магазините. Той обаче е с 10 стотинки по-скъп от другия, при това за разфасовка от 650 грама. Засега хлябът по стандарт може да се намери само на няколко места.


На пръв поглед двата хляба си приличат. Разликите са, че за 650 грама хляб, произведен по утвърдения стандарт България, ще платим приблизителни с 10 стотинки повече.

 

Освен по етикета, хлябът, замесен по утвърден стандарт, би трябвало да се отличава и по добре забравения вкус.


26 хлебопроизводители вече са заявили и чакат разрешение за производство на хляб по стандарт. Засега обаче само един го произвежда.


От бранша сигнализираха, че производството на хляб по стандарт все още е затруднено заради ограничените количества първокласно брашно в мелниците.