Превозвачите пуснаха допълнителни автобуси по най-натоварените линии, железниците увеличиха броя на вагоните, а КАТ осигуриха над 10 000 патрула в цялата страна, които ще следят за реда на пътя и ще проверяват шофьорите...

С края на днешния работен цяла България тръгва път. Превозвачите пуснаха допълнителни автобуси по най-натоварените линии, железниците увеличиха броя на вагоните, а КАТ осигуриха над 10 000 патрула в цялата страна, които ще следят за реда на пътя и ще проверяват шофьорите.


Най-натоварено се очаква да бъде движението в петък – първия почивен ден, затова и много хора са предпочели да отпътуват още днес.


В цялата страна ще има над 10 000 екипа на Пътна полиция, които ще следят за сключена \"Гражданска отговорност\", за поставени предпазни колани, както и за превишена скорост.


Факт е обаче, че пътуването с автомобил излиза най-скъпо, имайки предвид и цените на горивата. Затова много хора предпочитат автобусите. И въпреки че голяма част от превозвачите осигуриха допълнителни рейсове, на автогарите не липсваха предпразнични изненади.


И ако са спрели автобуса до мястото, на което искаме да отидем, или пък не можем да си позволим да напълним резервоара на колата си, винаги има алтернатива – например да пътуваме на стоп, като 28-годишния Георги.