Неподалите в срок ще бъдат глобявани с по 500 лева...

Утре е крайният срок, в който може да декларираме доходите си за 2010 година. До втори май данъчна декларация трябва да подадат както физическите лица, така и едноличните търговци. И тъй като в последния момент стават и най-големите опашки пред офисите на НАП, утре те ще работят докато има хора.

През тази данъчна кампания можем да подадем декларациите си по четири начина. Първият в офис на НАП. Вторият е по интернет, там ще имаме и 5 % отстъпка. Третият и четвъртият са в пощата. Там можем да пуснем декларацията си с обратна разписка. Другият вариант е да подадем документа с входящ номер.

Данъчните съветват тези, които са избрали последния момент, за да подадат декларациите си е да го направят по пощата. Те гарантират, че така декларацията ще стигне навреме.

Ако платите в банка, в която не е сметката на данъчните е възможно парите да не стигнат навреме. Така за вас ще текат лихви. Данъчните обаче не обещават, че в последния ден няма да има опашки и пред клоновете на банки в офисите им. Така, че е добре да се заредите с търпение. Глоби ще има и за всички, които не подадат декларация в срок. Тя ще е 500 лева. За неверни данни ще платите 1000 лева.