Това обяви говорителят на Белия дом Джей Карни. Наградата беше предназначена за този, който помогне с информация за лидерът на Ал Кайда...

Никой няма да получи наградата от 50 милиона долара, която Съединените щати бяха обявили за залавянето или елиминирането на най-издирвания терорист в света - Осама бин Ладен. Това обяви говорителят на Белия дом Джей Карни. Наградата беше предназначена за този, който помогне с информация за лидерът на Ал Кайда.


Говорителят на Белия дом обяви, че няма да изплатят наградата, защото никой не им е съобщил, че могат да открият Осама в пакистанския град Аботабад. Терористът е открит и ликвидиран - благодарение на усилията на разузнавателните служби на Съединените щати и на военните. Това обявиха от Вашингтон. Награда от 25 милиона долара за залавянето на бин Ладен беше обявена малко след като той пое отговорност за атентатите на 11 септември 2001-а година.


При тях бяха убити близо 3000 души в Ню Йорк, Вашингтон и в щата Пенсилвания. През 2004-а американският конгрес прие закон, с който беше дадено правото на държавния секретар на съединените щати да повиши наградата до 50 милиона долара.