19 имигранти и шестима гърци са били ранени при сблъсъците, възникнали по време на демонстрацията. 48 участници в нея са били задържани за разпит...

Отново напрежение в Гърция. Най-малко 25 души бяха ранени при протест, организиран от  гръцката крайна десница в центъра на Атина.


19 имигранти и шестима гърци са били ранени при сблъсъците, възникнали по време на демонстрацията. 48 участници в нея са били задържани за разпит.


Повече от две хиляди маскирани младежи от крайно десни групировки, \"въоръжени\" с пръти и счупени бутилки, участваха в протеста в центъра на гръцката столица. Те влязоха в сблъсъци с имигранти и полицията.


Демонстрацията беше предизвикана от убийството в сряда на мъж, който се готвел да отведе бременната си съпруга до родилния дом. Според публикации в медиите той бил пресрещнат от трима емигранти. Те го нападнали, за да  откраднат видеокамерата, с която бъдещият баща искал да заснеме  раждането на детето си.


Полицията обаче заяви, че няма  доказателства, че престъплението е извършено от имигранти органите на реда разследват убийството на 21-годишен  имигрант от Бангладеш, извършено вчера в престъпен квартал на Атина със силно присъствие на крайно десни групировки.


Четирима гръцки полицаи бяха отстранени временно от служба,  докато приключи разследването на инцидент в сряда. При него по време на протеста срещу строгите икономии на държавни средства беше тежко ранен един демонстрант. Служителите на реда са отстранени след излъчването на видеоматериал, н който се вижда, как те  ритат и удрят с палки  паднали на земята участници в протеста. Над 20 души, сред които двама полицаи, бяха ранени при тази демонстрация.