Важен елемент за продължителността на живот на автомобила ни е двигателят...

Каква е продължителността на живот на превозните средства и как трябва да експлоатираме автомобилите така, че да сме сигурни при пътуване? Съветите дадоха специалисти.

 

Важен елемент за продължителността на живот на автомобила ни е двигателят. Според специалистите неговият живот зависи от експлоатацията. Въпреки това след 10-тата година двигателя става морално остарял и не отговаря на ред екологични изисквания.

 

Редовната смяна на маслото е особено важна за живота на двигателя. Маслата имат нужда от подмяна приблизително на 10 хиляди километра. Купето на по-старите коли също може да причини обща неизправност на автомобила.

 

Шофьорите не трябва да забравят, че накладките на автомобилите имат нужда от проверка или подмяна на всеки 15 хиляди километра, а ако искаме джантите на колата ни да са вечни, просто трябва да караме внимателно.

 

Освен това годишният технически преглед не е достатъчен. Основният съвет на специалистите е, че няма нищо вечно и шофьорите трябва по-често да се грижат за своите автомобили.