"Фюриоза: Сага за Лудия Макс” е дългоочакваното продължение на поредицата

С „Фюриоза: Сага за „Лудия Макс” зрителите се завръщат в иконичния свят на режисьора-визионер Джордж Милър. Филмът разказва историята на младата Фюриоза преди срещата ѝ с Лудия Макс в „Пътят на яростта“. Докато светът се разпада, тя е отвлечена от Зеления оазис на Майките и попада в ръцете на военачалника Дементус. Заедно те стигат до Цитаделата, управлявана от Безсмъртния Джо. Докато тираните воюват за надмощие, Фюриоза трябва да оцелее, за да открие пътя към дома.

„Фюриоза: Сага за Лудия Макс” с премиера на фестивала в Кан (ВИДЕО)

Минути преди официалната премиера пред камера на NOVA, се спря актьорът Том Бърк. „Моята роля във филма е на шофьор. Мога да кажа ,че имам най-хубавата работа на света. Джордж беше невероятен, беше на десет места едновременно. Той е най-креативният човек на света”, каза Бърк и поздрави българските фенове.

На официалната премиера на филма Крис Хемсуърт, известен още с ролята си на Тор, се появи на червения килим заедно със съпругата си Елза Патаки, а Аня Тейлър-Джой беше в елегантна рокля без презрамки на "Диор". Целият екип на филма изкачи стъпалата на фестивалния дворец, предвождан от режисьора Джордж Милър. „Приключихме филма едва преди две седмици и половина. Излязох от пенсия, за да работя върху този проект”, коментира той.

„Нито един екшън филм и по-специално Лудия Макс, не съществува без невероятен каскадьорски отдел“, така че искам да благодаря на Хейли Райт, ти се превърна в моя сестра, запознахме се на терен, но ти стана една от най-добрите ми приятелки в целия свят. Научи ме на толкова много неща”, разказа актрисата Анна Тейлър-Джой. Тя обясни, че в процеса по заснемане на лентата, режисьорът я е насърчавал, вместо да я критикува.

Крис Хемсуърт смята, че сценарият на новия филм, е много по- различен, в сравнение с другите части на „Лудия Макс”. „Обсъждали сме го многократно с Джордж. Искахме да се съсредоточим върху контрастите в характера на героя и той да бъде възприет като противоречив и надяваме се изненадващ. Харесвам начина, по който хуморът може да позволи на зрителя да почувства комфорт, така че когато героят ми е агресивен, това да е неочаквано”, допълни актьорът.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase