Стотици танцьори, музиканти, певци стават съпричастни към магията, наречена фолклор...

Вече четвърта година в разгара на лятото София се превърна в място за среща на непознати култури. Това става чрез Международния фолклорен фестивал \"София 2011\", който се провежда от 21 до 25 юли.

 

Фестивалът разкрива красотата на фолклора на различните държави и потапя жителите и гостите на столицата във въздействащи звуци и багри.

 

Фестивалната програма се провежда на няколко сцени, като основната е на алеята с фонтаните пред НДК, а останалите - в парка \"Заимов\", на площада пред Народен театър \"Иван Вазов\", Лятната естрада в Борисовата градина и в Район Банкя.

 

Стотици танцьори, музиканти и певци стават съпричастни на една магическа интернационална сила, която ги обединява – голямата любов към фолклора, който техните предци са сътворили през вековете.

 

Публиката може да се наслади на музикалните и танцови традиции на фолклорните състави от Алжир, Индонезия, Италия, Китай, Мексико, Молдова, Полша, Сърбия, Турция и Украйна.

 

Днес репортерът на \"Здравей, България\" Павел Владимиров се срещна с танцьори от ансамбъл \"Лвов\", Украйна, както и представители на мексиканската култура с уникалните им костюми.

 

Какво разказаха участниците специално за зрителите на предаването и какви характерни движения от народните си танци показаха те – вижте във видеото.