Висококачественият гел бил за богати клиенти, а \"по-простата\" версия се предлагала на изгодни цени...

Шефът на френската компания за гръдни импланти Poly Implant Prothese (PIP) Жан-Клод Мас призна, че в някои от продуктите на неговата форма е използван промишлен силиконов гел, който не е одобрен от здравните власти, съобщават британски медии.

 

Адвокатът на Жан-Клод Мас Ив Хадад обясни, че компанията използва висококачествен гел за богати клиенти. \"По-простата\" версия се предлага на изгодни цени, но с промишлен силикон за гръдните импланти, който няма одобрение от здравните власти.

 

Мас е признал, че по-евтиният продукт не е получил официално одобрение от здравните власти и в този смисъл има извършено \"нарушение на правилата\".

 

Мас обясни, че компанията използвала този продукт с икономически цели, опитвайки се да предложи най-добра цена. Имаше основен продукт и продукт с по-високо качество. Според PIP версията с \"домашния гел\" била \"също толкова ефективна, но пет пъти по-евтина\" от продукта, който отговаря на медицинските изисквания. Хадад настоя, че неодобреният гел е безопасен.

 

На Мас е издадена международна заповед за арест, но къде се намира в момента не е известно. Адвокатът му каза, че той не се крие, у дома е и ще обясни всичко пред съда. Хадад допълни, че клиентът му не може да ходи, защото наскоро претърпял операция. По-рано тази седмица се разбра, че PIP е продавала \"подправени\" импланти още преди повече от десетилетие. /БГНЕС