Извънредно заседание на иранския кабинет след инцидента

По информация на CNN военни вече са засекли местонахождението на хеликоптера на президента Ебрахам Раиси и са се насочили натам.

По-рано вицепрезидентът Мохамед Мохбер председателства извънредно заседание на кабинета, чиято цел е да се мобилизират всички възможности и капацитет на правителството, за да се намери хеликоптера на Раиси и неговото обкръжение в северните райони на иранската провинция Източен Азарбейджан.

Инцидент с хеликоптер в Иран, издирват президента (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мохбер нареди на министъра на здравеопазването Бахрам Ейнолахи и на заместник-председателя по изпълнителните въпроси Мохсен Мансури да заминат за региона, където се предполага, че се е разбил хеликоптерът, за да наблюдават операциите по издирване и спасяване в района.

По-рано президентът Раиси се връщаше от церемония по откриването на язовир на границата на Иран с Република Азербайджан, когато хеликоптерът му претърпя инцидент при кацане в района на Варзакан. Десетки екипи бяха изпратени в региона, за да открият машината и пасажерите. Операцията по издирването все още е в ход, но според официални лица лошите метеорологични условия възпрепятстват усилията.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС/CNN