Първанов: За мен беше чест, да живее България...

Досегашният президент Георги Първанов си тръгна от пространството пред Президентството, окичен с българския трибагреник.

 

Новата президентска двойка Росен Плевнелиев и Маргарита Попова изпратиха с усмивка Георги Първанов и ген. Ангел Марин при напускането им на досегашното работно място.

 

След като четиримата се ръкуваха, Първанов и съпругата му Зорка решиха да поздравят събралите се няколко десетки български граждани, които бяха дошли днес, въпреки студа и прехвърчащия сняг пред парадния вход на сградата на Президентството.

 

Някои от хората бяха пропътувалия целия път от Кърджали и Ивайловград само за да разменят няколко думи с Първанов. Един от хората пък му подари шал с цветовете на българското знаме и с надпис \"България\", който досегашният държавен глава веднага си сложи.

 

Много от гражданите искаха да стиснат ръката на Първанов, да подарят цвете на него и на съпругата му Зорка или просто да ги снимат в този важен за страната ден.

 

За да изкажат своите поздравления пред сградата на Президентството бяха дошли и депутатите от левицата Румен Петков и Кирил Добрев. /БГНЕС