Мистериозната молдовка беше замесена в любовна връзка с капитана на кораба

Скандални разкрития от разследването на инцидента с круизния кораб \"Коста Конкордия\".

Дрехи и бельо на мистериозната молдовка, която беше замесена в любовна връзка с капитана на кораба, са били открити от водолази в личната каюта на Франческо Скетино. Бившата танцьорка вечеряла със Скетино на 13-ти януари – деня, в който след грешна маневра, капитанът насочи луксозния лайнер в скали край остров Джилио.

25-годишната Чемортан казала пред прокурори, че е дълбоко влюбена в 52-годишния капитан, въпреки че той е женен и има дъщеря в тийнейджърска възраст. Пътници твърдят, че Скетино пил вино с молдовката малко преди злополуката.

Чемортан потвърдила пред прокурорите, че капитанът я бил поканил, за да наблюдава как корабът поздравява със салюти остров Джилио. Според прокурори свидетелските показания на молдовката ще са от ключово значение, за да се установи какво точно се е случило и дали Скетино е бил разсеян, както твърдят някои негови подчинени.

Капитанът е поставен под домашен арест и са му повдигнати обвинения в непредумишлено убийство и напускане на кораба преди пътниците и останалите членове на екипажа. Ако бъде признат за виновен, той може да бъде осъден на най-малко 12 години затвор. На Домника Чемортан не са повдигнати никакви обвинения.