Очаква се концесионерът да започне укрепване на ската следващия месец...

Край морето след щетите от бурните вълни и дебелия лед стара опасност подсеща за себе си по северния бряг - десетки свлачища се активизират със затоплянето на времето. Склонът на крайбрежната алея във Варна започна да пропада с топенето на гигантските ледени висулки, оставени от морската буря.

 

Скатът на крайбрежната алея е пропаднал вчера, има срутване и от днес. Засега свличанията още не са големи, защото склонът е замръзнал. Очаква се концесионерът да започне укрепване на ската следващия месец.

 

И преди леденото бедствие свлачищата на територията на община Варна бяха близо 20. Колко ще се окажат в следващите дни, никой не смее да прогнозира с точност.

 

Земята е тръгнала към морето и в района на местност Траката, очакват се нови свличания и на Галата. Специалистите напомнят, че 80% от територията на общината е свлачищна, но все още по брега се строи безотговорно. Най-яркото доказателство – Трифон Зарезан. Тук вече дори не може да бъде измерено как се движи земята, защото всичко тъне в разруха от години.