Досега тя оглавяваше Комисията по здравеопазване в НС...

Четвъртият здравен министър в кабинета на Бойко Борисов е шефката на здравната комисия в Народното събрание - Десислава Атанасова.

 

Тя е първата жена, поела шефското място в парламентарния орган и първият човек на този пост без медицинско образование. Атанасова е бивш юрисконсулт на русенската болница. Родена е в град Дулово. Завършила е Право, Европейска интеграция и Политология.

 

Начело на Комисията по здравеопазване Атанасова застана след скандалите с депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Той подаде оставка след опит да спре репортаж за свой приятел митничар по Нова телевизия.

 

В 41-вия български парламент Атанасова е сред вносителите на близо 10 закона. По нейните думи в закона за лечебните заведения за първи път е дадена възможност да участват пациентски организации.

 

Първият проблем, който Десислава Атанасова ще трябва да реши, е последният в работата на доктор Константинов. Именно тя беше сред критиците на министъра в оставка за лошия диалог между здравното министерство и Националната здравноосигурителна каса.

 

Още за новия министър гледайте в Централаната емисия на Новините на Нова.