Гласът й е пленително успокояващ, косата – артистично къдрава, а уменията в кухнята – завидно добри

Гласът й е пленително успокояващ, косата – артистично къдрава, а уменията в кухнята – завидно добри. Името й е запомнящо се – Елена Бозова. В „Черешката на тортата" тя приготви здравословно меню за гостите си, а те от своя страна я наградиха с първо място в конкурса-изненада за вечерта (припомнете си участието й тук). Не е привърженик на диетите, а готвенето си сравнява с усещане за уют.

 

Диетите за теб са..
Елена Бозова:
Диетите за мен са изключително натоварващи, смятам, че човек, който е на диета, не е особено щастлив. Именно и поради това, резултатите от диетите твърде често са различни от очакванията. От време на време ми е приятно да си променям хранителния режим, но не с цел отслабване, а по-скоро лична дисциплина и известно разнообразие в храненето.

 

Минава ли любовта през корема?
Елена Бозова:
Мислех си, че изразът беше свързан със стомаха, но щом казвате корема, добре, въпреки че за там съм чувала пърхащи пеперуди. По-скоро, когато човек е вклюбен, ми се струва, че е с по-свит стомах и ограничава храненето. Храната е удоволствие за група близки хора, в добро настроение.

 

Вярваш ли, че човек е това, което яде?
Елена Бозова:
Чак да вярвам, не е най-точно казано, но смятам, че храната би трябвало да бъде източник на здраве за човека. Смятам също, че определени храни не отговарят и не се понасят добре от определени хора, точно както и при лекарствата. Всеки човек трябва да познава себе си и да избягва храните, които за него се оказват „отрови". Ако вярвам в нещо, то е балансът.

 

В кухнята никога не би…
Елена Бозова:
Нямам забранени неща в кухнята, но ми е трудно да чета и готвя, не бих чела книга.

 

На коя манджа прилича любовта?
Елена Бозова:
На тази, която ти измисляш. Когато си измисляш манджа, мислиш за различни вкусове, за подходящи съчетания, революционни идеи и голям адреналин в очакване на резултата.

 

Умението ти да готвиш може да се сравни с...
Елена Бозова:
Умението ми да готвя може да се сравни с усещането ми за сигурност и комфорт, с усещането за позната територия, което в повечето случаи е израз на лекота, удоволствие и споделяне.

 

Какво никога не би яла?
Елена Бозова:
Понякога виждам хора, които не приготвят по приятен начин храната, не готвят чисто и това ме кара да не усещам желание и апетит за хапване. Не бих яла лошо и нехигиенично приготвена храна.

 

Мъчи ли те глад, особено пък в 3 сутринта?
Елена Бозова:
Не.

 

Какво ще запомниш от участието си в „Черешката на тортата"?
Елена Бозова:
„Черешката на тортата" за мен беше  едно изключително приятно кулинарно приключение. Запознах се с нови хора, които за моя голяма радост се оказаха мили, симпатични и чаровни, поне с още две симпатични другарства съм напред.

 

Повече снимки, видео и новини ще намерите на сайта на предаването.