В свободното общество държавата е инструментът за постигане на общи цели”, казва Сашо Дончев

Наричат този човек „странен милионер”, който твърди, че не парите го правят богат. Че не обича властта, а управлението. Че страната ни е хубава, но не и държавата. Че сме обречени да живеем в съмнителното лято на социализма заради Конституцията. Но кой да я промени и как да стане това?


Когато се движиш без цел, всеки път може да изглежда истински правилен и можеш лесно да бъдеш подвеждан каква посока да хванеш”. С тези думи предприемачът Сашо Дончев коментира безпътицата в страната ни.


Основната грешка, която направихме първите години на прехода е, че Великото народно събрание не изпълни своята мисия. То трябваше да формулира как ще бъдат преразпределени дейностите, за какво ще отговаря личността”, заяви Дончев в предаването „На светло с Люба Кулезич”. Според него напоследък било модно да се говори за промяна на Конституцията. По този повод той коментира, че такава промяна не би била лоша.


Според него държавата е инструментът за постигане на общи цели„Не успяхме да се освободим от тоталитарната държава, не успяхме да се превърнем в граждани, не успяхме да си реституираме правата. В България все още се счита, че държавата е тази, която има всички права и тя раздава права на гражданите, а това е абсурдно. В свободното общество държавата е инструментът за постигане на общи цели”, коментира още Сашо Дончев.


Целия разговор гледайте във видеото.