Ивет Григорова разказва какво е вдъхновило създаването на агенцията ѝ

Една от най-големите български модни агенции направи календар Роден през '90-те” като знак на признание към манекенките, работили в последното десетилетие на миналия век.

 

„Модата е колело, но времето на '90-те е легендарно. За мен то е много важно, защото тогава създадох агенцията, вдъхновена именно от тази ера. Това не бяха просто модели, а бяха музи. И в момента модели като Синди Крауфорд все още работят и няма човек, който да не знае имената им”, казва шефът на агенцията Ивета Григорова.

 

„Нямам идоли, на които да подражавам. Не трябва да се опитваш да подражаваш на никого. '90-те обаче са останали като много ярък спомен в модата. Особено на фона на днешното време, няма лица, които да олицетворяват толкова силно като тези преди години. Може би защото напоследък всичко много се разми”, разказва моделът Михаела Бориславова.

 

„По време на сесията се чувствахме невероятно. Всички сме приятели и си прекарваме времето заедно”, добавя тя.

 

„Тогава моделите дори засенчваха марките. Те са много женствени, сексапилни и харизматични. Днес моделите са по-скоро безлични, за да може да се акцентира върху дрехите. В агенцията ни се стремим да имаме всякакви типове и всеки модел да бъде магнетичен по различен начин”, категорична е Григорова.

 

„Перфектната височина за модел е над 175 сантиметра, но има и по-ниски, които се справят много добре”, добави Григорова. Модната шефка призна, че не приема пиърсинги и татуировки на моделите си. „Може да бъде нещо леко и деликатно, но всичко по-тежко не се приема”, каза тя.

 

Григорова призна, че по-естествените манекенки са далеч по-търсени. Няма как да имаш силикон и да работиш като модел. Миските от конкурсите имат много по-различна роля от манекенките”, категорична е тя.

 

„Да си модел е временно занимание, за съжаление. Не говорим за илюзии, всяко нещо има своето време”, признава Михаела. „След година-две ще имам по-ясна представа какво ще правя в бъдеще”, допълва Екатерина Куцарова

 

Цялото интервю може да гледате във видеото.