Най-добрата ни сноубордистка започва подготовка за новия сезон

Оставането на Александра Жекова до Олимпийските зимни игри през 2018 г. ще зависи от условията за подготовка и държавната политика в областта на спорта. Засега най-добрата ни сноубордистка ще започне тренировки за следващия сезон.


Това заявиха Жекова и нейният баща Виктор. Двамата бяха отличени за треньор и спортист на месец март в анкетата на Пресклуб "България". Сани сподели, че е участвала в разговори с Министерството на спорта за изграждането на адекватна спортна база за сноуборд в България:

 

"Обсъждахме също бюджетите за следващия олимпийски цикъл и изяснихме това, от което имаме нужда, за да продължим да бъдем сред най-добрите... фристайл и бордъркрос".

 

Жекова коментира и ползата от танците в шоуто на Нова ТВ Dancing Stars"Много ми помагат за координацията на тялото. Всъщност тренировките са доста натоварващи и помагат за бързината на краката и както казах, са един добър вариант за активна почивка".

 

Иначе реалните тренировки за следващия зимен сезон ще започнат още в края на този месец: "Ще бъда в София до юли месец - началото. Предполагам тогава ще се качим на Белмекен за един месец. Ще работим по-активно за бързина, скоростна издръжливост. След това предстои кратък лагер и продължаваме със сноуборд или в Южна Америка, в Аржентина, или в Нова Зеландия, или на австрийските гледчери".