Основната част от пътниците са ученици, двама са загинали

Трагедия се разви в Южна Корея Ферибот с над 470 души на борда потъна в Жълто море. Потвърдена е смъртта на 4-ма души, но близо 300 остават в неизвестност. Много от тях са ученици, отивали на почивка. Хеликоптери и кораби извадиха около 200 пасажери от морето и продължават да търсят оцелели, въпреки падането на нощта.

 

Видимостта в района на инцидента е намалена значително и от наличието на много тиня, обявиха местните власти. В спасителната операция участват съдове на южнокорейската брегова охрана, търговски кораби и хеликоптери. Включи се и американски боен кораб. Причината за корабокрушението все още не е ясна, но част от спасените пътници твърдят, че са усетили удар преди фериботът да спре на около 20 км от брега. Корабът е изпратил сигнал за бедствие, когато е започнал да се пълни с вода в 9 часа сутринта местно време. От общо 477 души на борда, 325 са били ученици, отправили се на екскурзия до курортния остров Чеджу.

 

Притеснени родители на деца, пътували с ферибота, се стекоха в крайбрежния град Ансан, с надеждата да чуят успокояващи новини. Местните власти изразиха опасения, че броят на жертвите може да нарасне значително и инцидентът да се превърне в най-голямата трагедия в южнокорейското корабоплаване за последните 20 години.