Това е само част от задълженията на квесторите в Европарламента

Да познаваш по физиономия всичките 766 депутати в Европейския парламент и да знаеш имената на повечето от тях. Това не е никак лесна работа, но е част от задълженията на квесторите в Европейския парламент. Може ли в Европарламента да се роди и голяма любов?

 

Фрак, бяла риза и перфектно лъснати обувки. Безспорно – квесторите са най-елегантните хора в Европарламента. Облеклото е точно копирано от френския протокол. А веригата, която някога е имала важна роля, днес е неизменен аксесоар. След френската революция, когато е имало важно заседание на френския парламент, квесторите трябвало да затворят вратите и да сложат веригата, за да стане ясно, че това е затворена среща и никой не може да влезе.

 

И днес – пленарното заседание е запазено само за депутати… и за Питър и колегите му. А работата на всички 60 квестори в парламента е под вещото око на Паскал, който работи в ЕП от 15 години. Всички го познават, но по-интересното е, че и той познава всички.

 

Квесторите трябва да помагат на евродепутатите във всичко – дори и да осигурят зарядно за телефон, ако е необходимо. И още едно важно качество - дискретността.

 

И ако Паскал няма време да се обади на майка си, то Питър открива тук жената на живота си – Джули.

 

„Това беше любов от пръв поглед. Когато се видяхме за първи път, през нас премина електричество”, сподели той пред камерата на Нова ТВ. И така - вече 12 години. Доказателство, че освен място за политика, Европарламентът може да е и място за любов.