С 9000 повече бяха бегачите в сравнение със злополучното издание от 2013-та

Година след бомбения атентат на Бостънския маратон, американският град отново беше домакин на световния спортен форум. Около 36 хиляди души се включиха в бягането при засилени мерки за сигурност. Събитието премина под знака на спомена за тримата убити и стотиците ранени при бомбената атака преди година. 
    
С 9000 повече бяха бегачите в сравнение със злополучното издание от 2013-та. Това е второто най-масово участие в най-стария маратон в света, който се провежда без прекъсване от 1897-ма година. Мерките за сигурност бяха засилени, като за охраната се грижеха над 3500 полицаи. Маратонците не можеха да носят никакви сакове, а по протежение на трасето бяха разположени контролни пунктове. Преди старта присъстващите запазиха мълчание в памет на тримата убити, сред които едно дете, и 264-мата ранени миналата година при експлозията на две самоделни бомби близо до финиша. 
 
В емоционалното състезание се включиха много близки на пострадали при атентата, групи за подкрепа и дори хора, получили трайни увреждания миналата година. 
 
При финалната линия беше издигнат малък мемориал в памет на жертвите
 
Повече гледайте във видеото.